Köszöntelek az oldalamon!

Ha Te is szereted a kézzel készült natur háziszappanokat, akkor itt a helyed :)

Én teljesen beleszerettem úgy a készítésébe mint a használatába, és ígyekszem itt a lehető legtöbb infóval szolgálni.

Ha kérdéseitek, észrevételeitek vagy akár egyéni igényetek lenne. Írjatok bátran, rendeléssel kapcsolatban is ide írhattok!

enciszappanmaniaja@gmail.com


Kövessetek a facebookon is:

https://www.facebook.com/EnciSzappanmaniaja?ref=hl

2013. május 8., szerda

Agyagot a szappanba!

Szívesen használok különböző agyagokat  a szappanjaimba, hogy Ti is értsétek miért ime néhány fontos tudni való az agyagok jótékony hatásairól!

 A rózsaszín agyag 


Színét a benne lévő vasoxid adja, melynek enyhe összehúzó, fertőtlenítő hatása van.
Az agyag olyan, mint az itatóspapír, kivonja a mérgező, káros anyagokat.
Kiváló méregtelenítő. A bőrön keresztül kivonja a szervezetünkben lévő káros anyagokat, és ásványi anyagokat juttat a szervezetünkbe.
Hatása:
Méregtelenítő, fertőtlenítő, sebgyógyító, energetizáló és fiatalító



 A zöld agyag  

Az igazán zsíros, gyulladt bőrre van nagyszerű hatással, hiszen szívóereje a legnagyobb, így minden oda nem illő anyagot egyszerűen kiszippant a bőrből. Mindemellett fertőtlenítő és vérzéscsillapító hatása is van, a gyulladt pattanásokra tehát ez a legjobb megoldás. 


A sárga agyag



Szuper gyógyító hatása van, így például ekcémára, de akár herpeszre is kiváló. A sárga agyag egy közepes zsírmegkötő képességű agyag, amely nem csak a szennyeződéseket szívja ki a bőrből, hanem még a felesleges faggyút is eltávolítja. Mint minden agyag, finoman hámlaszt, eltávolítja az elszarusodott hámsejteket, ezzel utat nyit a bőr megújulása, regenerálódása felé, elősegíti a bőr oxigénfelvételét.

A fehér agyag 

Leginkább a vízhiányos bőrre jótékony, hiszen erőteljes nyugtató hatással rendelkezik. Egy természetes és tiszta ásványi anyag, mely széles felhasználási lehetőséggel bír. Ez az agyag nagyon jó az érzékeny bőrre. Serkenti a vérkeringést, miközben gyengéden hámlaszt és tisztít. Mivel nem von ki vizet a bőrből, ezért jó az összes fajta száraz bőrtípusra. Rendszeres használatával a bőr sima lesz és üde. Visszaállítja a bőr normális zsírtartalmát. Nem borítja fel a bőr zsír háztartását, fantasztikus ápolószere az érzékeny, száraz bőrnek. A fehér agyag a legfinomabb kozmetikai agyag

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése