Szappanjaimat hideg eljárással készítem melynek lényege, hogy
különféle zsírokat és olajokat lúgoldattal elszappanosítok. A szappan
kiöntése és megszilárdulása után több hétig (min. 4 hétig) kell érlelni
őket,amíg beáll a bőrnek kedvező ph érték.A kész szappan ph értéke 8-10.5-ig változhat. Az ipari szappanok
általában 10.5-esek, a kézzel készült szappanok ph értéke 8.5
is lehet. A kézműves szappanok többsége ezzel az eljárással készül.
Honnan tudjuk hogy kész a szappan?
Ez egy fontos kérdés. Ha a szappan felvágás után pihent már pár hetet,
azaz ért, akkor tesztelhetjük, hogy alkalmas-e a használatra.
Használati próba: a kész szappant használhatod először kézmosásra, majd
ha semmilyen kellemetlent nem tapasztalsz, próbáld meg az érzékenyebb
részeknél is, pl. hónalj. Ha a bőröd viszketni kezd, vagy csíp, fáj a szappan
használatától, akkor érleld még a szappant egy pár hétig, és próbáld
újra.
Én mindig feltüntetem a szappanjaimon hogy mikortól használható! Ettől függetlenül érdemes előbb tesztelni mert nem mindenkinek egyformán reagál a bőre.
Köszöntelek az oldalamon!
Ha Te is szereted a kézzel készült natur háziszappanokat, akkor itt a helyed :)
Én teljesen beleszerettem úgy a készítésébe mint a használatába, és ígyekszem itt a lehető legtöbb infóval szolgálni.
Ha kérdéseitek, észrevételeitek vagy akár egyéni igényetek lenne. Írjatok bátran, rendeléssel kapcsolatban is ide írhattok!
enciszappanmaniaja@gmail.com
Kövessetek a facebookon is:
https://www.facebook.com/EnciSzappanmaniaja?ref=hl
Ha Te is szereted a kézzel készült natur háziszappanokat, akkor itt a helyed :)
Én teljesen beleszerettem úgy a készítésébe mint a használatába, és ígyekszem itt a lehető legtöbb infóval szolgálni.
Ha kérdéseitek, észrevételeitek vagy akár egyéni igényetek lenne. Írjatok bátran, rendeléssel kapcsolatban is ide írhattok!
enciszappanmaniaja@gmail.com
Kövessetek a facebookon is:
https://www.facebook.com/EnciSzappanmaniaja?ref=hl
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Blogarchívum
-
▼
2013
(30)
-
▼
március
(14)
- Szappanok érési ideje
- Superfat
- Zöldagyagos kecsketejes szappan
- Végre személyesen is bevethettem magam egy üzletbe...
- Csipkebogyós, hibiszkusz szappan
- Rózsafa szappan
- Baba szappan
- Illatosítás
- Mivel a narancsos fahéjas szappanomra nagy volt az...
- Szappanjaim!!
- Himalája só szappan
- Mindent tudó Kamilla
- Rózsaszín agyagos szappan
- Kávés Szappanom
-
▼
március
(14)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése